Budwigpap

Dit recept komt van Johanna Budwig ( vandaar budwigpap), ze is een duitse succesvolle wetenschapper van haar tijd. (30 September 1908 – 19 May 2003). Zij was een van de eerste wetenschappers die onderzoek deed naar de vetstofwisseling in gezonde cellen en kankercellen en een van de eerste wetenschappers die het belang van de onverzadigde vetzuren onder de aandacht bracht.

Ze ontwikkelde een revolutionair voedingsconcept dat volgens haar zorgde voor een optimale celstofwisseling / celademhaling en zodoende uitermate belangrijk was om degeneratie (veroudering) van cellen te voorkomen en zelfs cellen te regenereren.
Zeker aan te bevelen bij spijsverteringsproblemen en moeilijke stoelgang.

Drink er een groot glas water bij. De vezels en slijmstoffen (uit het lijnzaad) kunnen dan direct opzwellen waardoor de darmwerking gestimuleerd wordt.

Dit is niet alleen héél gezond om de dag mee te beginnen maar ook super lekker door de smaak van de hazelnootjes (van de olie).

Ingrediënten (1 persoon)

200 ml soja yoghurt, griekse yoghurt 0% of kefir

15g voedingsvezels/appelvezel*

15g gebroken lijnzaad* ( zelf breken, niet zo gebroken kopen!)

2 soeplepels hazelnootolie*

*verkrijgbaar bij je consulent


Bereiding:

Meng alles door elkaar en je krijgt een heerlijk ontbijt!

Dit is 1 eiwitportie en 2 vezelportie.


Smakelijk!